plasticvrije badkamer

Tips voor een plasticvrije badkamer

Verzorgingsproducten heten niet voor niets zo, je verzorgt jezelf er namelijk mee. Vind jij het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen? Neem dan ook eens je verzorgingsproducten onder de loep. Kies voor iets goeds voor jezelf en natuurlijk voor iets goeds voor de natuur. Wij leggen je uit hoe.

Shampoo, conditioner en zeep

Stap jij lekker onder de douche? Dan is het heerlijk om hier een genietmomentje van te maken. Het is niet alleen belangrijk dat je doucheproducten lekker ruiken, maar dat ze ook goed zijn voor je huid en de natuur. Kies daarom voor duurzame biologische zeep bars. Deze bars zijn zonder troep, maar ruiken erg lekker. Ze zijn verpakkingsvrij en gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Er zijn allerlei verschillende soorten zeep bars, dus kies degene die het beste bij jou past. Koop eventueel verschillende soorten, zeep (douchegel), shampoo en conditioner. Naar mijn mening kun je ook alleen een shampoobar kopen en daar je hele lichaam mee wassen. We schreven eerder al over zeep bars, dus lees snel meer.

Houten accessoires

Houten haarborstels, make-up penselen en tandenborstels staan niet alleen chique in je badkamer, ze zijn ook nog eens een stuk beter voor de natuur. Houten producten gaan langer mee dan plastic en zijn ook nog eens makkelijker te recyclen. Ideaal dus om een switch te maken, waar je veel plezier van gaat hebben.

Herbruikbare gezichtsreiniging

Gebruik je gezichtsreinigingsdoekjes, wattenschijfjes of wattenstaafjes voor jouw gezichtsreinigingsroutine? Overweeg dan eens om over te stappen op herbruikbare wattenschijfjes. Deze zijn gemaakt van katoen en je kunt ze gewoon mee wassen op 40 graden. Denk er eens aan hoeveel wattenschijfjes je daarmee bespaart! Schaf daarnaast een goede, natuurlijke gezichtsreiniger aan, om op de wattenschijfjes te doen. 

Glazen potten

Gezichtscreme, parfum, bodylotion en meer verzorgingsproducten kun je steeds vaker ook in een glazen verpakking kopen. Glas is makkelijker af te breken en te recyclen dan plastic. Daarnaast kun je glazen potjes ook opnieuw laten vullen of hergebruiken voor iets anders. Daarom is het beter om glas te kiezen in plaats van plastic, als die optie er is.

Menstruatieproducten

Maandverband, tampons en inlegkruisjes zijn allemaal verpakt in plastic. Daarnaast zit erin ook nog plastic verwerkt. Als je kijkt naar de hoeveelheid menstuatieproducten die erdoorheen gaan in het leven van een vrouw, is het een goed idee (met vrij veel impact) om te kijken naar een alternatief. Zo kun je een menstruatiecup gebruiken, die je gewoon kunt hergebruiken (voor jarenlang). Je houdt het fris door de cup goed af te wassen en na de menstruatie in kokend water te weken. Het is een handigheidje om even te leren en aan te wennen, maar als je het een tijdje gebruikt, wil je nooit meer terug. 

Schoonmaakmiddelen

Nog een heel belangrijk onderdeel van de plasticvrije badkamer zijn natuurlijk de schoonmaakproducten. Wist je dat je gemakkelijk zelf schoonmaakproducten kan maken van natuurlijke herkomst? Dan komen die glazen potten mooi van pas! Lees snel meer over milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. Beter voor de natuur en beter voor jezelf. 

Meer plasticvrij?

Wil jij single use plastic zoveel mogelijk vermijden? Lees dan ook onze tips voor plasticvrij boodschappen doen. Of lees over herbruikbare producten voor een beter milieu. Samen maken we het verschil!