natuurlijke verzorging

Waarom switchen naar (zeep) bars?

We kunnen ons geen leven meer voorstellen zonder zeep. Of het nu is voor simpelweg handen wassen, iets schoonmaken of douchen. Gebruik jij vloeibare zeep of ga je liever voor een zeep bar? Wij leggen je graag uit waarom het een goed idee is om te switchen naar (zeep) bars!

Bars gaan lang mee

Er zijn verschillende soorten bars, zo heb je bijvoorbeeld een zeep bar en een shampoo bar. Eigenlijk zijn ze bijna hetzelfde, want je kunt ze ook door elkaar gebruiken. Dat is gelijk een van de redenen dat ze duurzaam zijn. Je hoeft geen douchegel en shampoo meer los te kopen, maar je schaft een zeep bar aan naar wens en daar kun je alles mee wassen onder de douche, ideaal! Daarnaast gaat de gemiddelde bar 80 wasbeurten mee en daarmee vervang je maarliefst 3 flessen douchegel of shampoo. Daardoor is een bar niet alleen duurzamer, maar ook nog eens goedkoper. 

Zonder zooi

Vloeibare zeep bevat vaak synthetische ingrediënten om vloeibaar te zijn en te schuimen. De meeste zeep bars bestaan uit natuurlijke ingrediënten. Zeep bars worden vaak gemaakt van plantaardige oliën en boters die gemengd worden met loog, kruiden en geurende oliën. Let er wel op welke bars je koopt, want hier kan onderling ook wat verschil in zitten. 

Geen plastic

Je kunt zeep bars meestal los kopen in de winkel, deze kun je thuis op de wastafel, badrand of leuk schoteltje leggen. Op die manier kun je van alles wassen, helemaal plasticvrij. Bij vloeibare zeep ben je helaas bijna altijd afhankelijk van plastic om dit te vervoeren of in te bewaren. Zeep bars hebben in dat opzicht een heel groot voordeel. 

Veelzijdig

Zeep bars zijn onwijs veelzijdig. Je kunt niet alleen je handen ermee wassen, maar je kunt er ook mee onder de douche stappen. Je kunt zowel douchegel als shampoo ermee vervangen. Heb je een echte natuurlijke zeep gekocht? Dan kun je zelf te huisdier er een lekkere wasbeurt mee geven!

Mee op reis

Ik ga op reis en ik neem mee – een zeep bar! Geen gezeur over vloeistoffen in je bagage. Daarnaast heb je ook geen last van een toilettas vol met verschillende doucheproducten. Bar in de toilettas en gaan! Ook ideaal als je bijvoorbeeld gaat backpacken. Koop een zeep bar op basis van natuurlijke ingrediënten en je kunt er van alles mee: handen wassen, douchen, afwassen, kleding wassen en meer. 

Overtuigd?

Hopelijk hebben wij jou kunnen overtuigen over de vele voordelen van een (zeep) bar! Nu hoef jij niet onnodig allerlei middelen te kopen die verpakt zitten in plastic en ben je ook nog eens een stuk voordeliger uit. Natuur blij, jij blij. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *