herbruikbare producten

6x Herbruikbare producten voor een beter milieu 

Wil jij iets doen voor een beter milieu? Begin dan met een makkelijke switch! Gebruik voortaan zo min mogelijk single use products en vervang die voor duurzame opties. Niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor je portemonnee. Waarom elke keer een plastic weggooi product kopen als je ook één keer iets kan aanschaffen en het telkens weer kunt gebruiken. Win-win situatie, toch? Wij zetten 6 producten op een rijtje die een echte must have zijn voor planetlovers.

Stoffen tasjes

Deze katoenen en/of canvas tassen zijn niet alleen beter voor het milieu, ze zien er ook nog eens supertof uit. Kies er eentje met een leuke print of spreuk en je loopt er ook nog eens stijlvol bij. Daarnaast zijn deze tasjes erg handig om altijd bij je te hebben. Neem een grote mee voor je boodschappen en wat kleine voor losse producten zoals appels, tomaten of andere losse producten. Op die manier kun je (bijna) plasticvrij boodschappen doen! 

Weckpotten

Naast stoffen tasjes zijn weckpotten ook erg handig om te gebruiken. Je kunt ze meenemen om in bulk in te kopen, zo hoef je zelfs voor bijvoorbeeld je zaden of rijst geen plastic meer te gebruiken. Daarnaast zijn weckpotten ook erg handig om voedsel in op te slaan. Doordat de potten volledig luchtdicht zijn, blijven de producten langer goed en hoef je ook minder weg te gooien. Daarnaast zijn weckpotten ook geschikt om groente in te conserveren, zoals groente in zuur of water. Je kunt ze ook gebruiken om jam, smeersels, zelfgemaakte granola of andere baksels in te bewaren. Ideaal en het staat nog leuk in de keuken ook!

Toiletspullen

Veel spulletjes die je in de badkamer vindt zijn gemaakt van of verpakt met plastic. Je kunt hier gemakkelijk een switch in maken. Vervang je plastic tandenborstel in eentje van bamboe en gebruik in plaats van wattenschijfjes herbruikbare stoffen pads. Deze kleine aanpassingen brengen op termijn veel op. Gebruik jij nog vloeibare zeep, shampoo en conditioner? Probeer dan eens een zeep bar uit. Dit is één zeepje dat je overal voor kunt gebruiken. Volledig zeepvrij, erg lang te gebruiken en je hoeft niet meer al die producten los te kopen. 

Koffiemok

Neem jij elke dag koffie mee onderweg naar werk of school? Dan is het ideaal om in een meeneem koffiemok te investeren. Ook als je graag een coffee to go haalt bij die koffietent op de hoek, kan het erg lonen om je eigen koffiemok mee te nemen. Bij sommige koffietentjes krijg je zelfs korting als je je eigen kopje bij je hebt. Sommige varianten kun je zelfs eenvoudig inklappen en zo in je tas of broekzak stoppen. Dan heb je eigenlijk geen excuus meer om er niet eentje mee te nemen! 

Waterfles

We weten allemaal dat het gezond is om genoeg water te drinken. Als je niet altijd water bij de hand hebt, dan kan dat een grote uitdaging zijn. Koop daarom een leuke herbruikbare waterfles en zorg dat je die overal mee naartoe sleept. Je kunt kiezen voor een thermosfles, waar je water lekker koud in kunt houden en koffie of thee warm. Daarnaast kun je ook kiezen voor glas of gerecycled plastic. Op die manier ben je lekker bezig voor het milieu en heb je altijd genoeg water bij je. Nog een voordeel: je hoeft geen waterflesjes meer te kopen, wat je er op termijn makkelijk uithaalt. 

Bestek

Ben jij dol op picknicken of neem jij graag een ontbijtje mee voor onderweg? Dan is het leuk en handig om bamboe bestek te hebben. Vergeet dan ook zeker niet de ouderwetse broodtrommel. Zo’n praktisch bakje kun je met van alles vullen om mee te nemen, ideaal. Als je graag smoothies, ijskoffies of andere verfrissende drankjes drinkt met rietjes, dan zijn herbruikbare rietjes ook een aanrader. RVS-rietjes drinken erg lekker, zijn duurzaam en ook nog eens makkelijk te wassen. Een wees nou eens eerlijk; het ziet er superleuk uit in jouw zomerse drankje!

Meer duurzame tips?

Het is tijd voor duurzaamheid! Kun jij hier wel meer tips voor gebruiken? Lees dan al onze duurzame tips. En bekijk ook zeker even hoe je duurzame producten selecteert. Zo kun jij nog veel meer leuke dingen kopen voor een betere wereld. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *