moederdag cadeaus

Moederdag cadeaus die origineel, duurzaam en milieuvriendelijk zijn

Wil jij graag jouw mams, stiefmam, oma, lieve vriendin of ander moederfiguur in je leven in de watten leggen voor Moederdag, maar wel op een duurzame, milieuvriendelijke manier? Dan hebben wij een paar originele tips voor je! Laten we de clichés de deur uit doen en de deur openen voor leuke duurzame alternatieven. Lees jij ook mee?

Alternatief bosje bloemen

Natuurlijk zijn bloemen prachtig en ze fleuren je huis enorm op. Daarom hebben we een fantastisch alternatief: meerjarige bloemzaden. Plan gelijk een middag in om gezellig samen te tuinieren en natuurlijk om de bloemen te zaaien. Zo denkt je moeder elk jaar, als de bloemen weer prachtig in bloei staan, aan jou. 

Toch liever iets voor in huis? Koop dan een prachtige plant, die gaat namelijk een stuk langer mee dan een bosje bloemen. Planten helpen ook nog eens de luchtkwaliteit te verbeteren en voegen een vleugje groen toe aan haar leefomgeving.

Herbruikbare goodies

Help je moeder om afval te verminderen door haar een mooie herbruikbare waterfles of koffiebeker te geven. Er zijn veel stijlvolle en duurzame opties beschikbaar, zoals roestvrijstalen flessen of glazen bekers. Voeg daar een wandeling met coffee to go date aan toe en je hebt een superleuk duurzaam cadeau!

Bio groente of fruit

Is jouw moeder dol op gezond en lokaal eten? Geef je moeder dan een abonnement op een lokaal bedrijf dat biologische groente- en fruitboxen levert. Zo kan ze genieten van verse, seizoensgebonden producten die duurzaam geteeld zijn.

Een dagje uit

Hebben jullie een favoriete activiteit of iets waarvan jullie al heel lang zeggen het samen te gaan doen? Pak je kans! Plan die yogales, kookworkshop of dat museumbezoek in. Heb je geen idee? Plan dan een leuke activiteit in de natuur, zoals een wandeling, picknick of fietstocht. Geniet samen van de prachtige omgeving en maak herinneringen die een leven lang meegaan.

Voor de zoetekauw

We sluiten af met een cliché, maar een hartenveroveraar: chocolade! Verwen je moeder met heerlijke biologische chocolade, liefst ook nog fairtrade gecertificeerd. Op die manier geniet ze van een traktatie die goed is voor zowel haar als de planeet.

Liever nog wat duurzamer? Maak dan zelf zoete hapjes voor haar of haal het bij een lokaal winkeltje.  

Dol op duurzaam?

Als jouw moeder een echte liefhebber is van duurzame producten, dan kun je ook zelfgemaakte beautyproducten aan haar geven. Of een van deze herbruikbare producten. Fijne Moederdag!