duurzaam Vaderdag cadeau

Duurzame Vaderdag cadeau ideeën voor de beste papa

Met Vaderdag om de hoek is het tijd om je vader flink te verwennen! Maar wat geef je aan jouw vader, schoonvader, stiefvader, vriend, bonusvader of een andere belangrijke vaderfiguur in je leven? Laat je inspireren door unieke, duurzame Vaderdag cadeau ideeën voor de beste papa. Denk bijvoorbeeld aan biologische lekkernijen, een proefabonnement of een digitale cadeaubon. Zo maak je niet alleen een positieve indruk op je vader, maar ook op de aarde!

Abonnementen voor Vaderdag 

Is jouw vader altijd in voor nieuwe avonturen? Dan is een abonnement het perfecte cadeau voor jouw vader! Verrijk zijn leven met nieuwe ervaringen, zoals een proefabonnement voor de sportschool om de hoek, een kunstuitleen abonnement of een digitaal tijdschrift. Laat je creativiteit de vrije loop, want jij kent jouw vader tenslotte het beste!

Digitale groene cadeaubonnen 

Als je het lastig vindt om te beslissen wat je jouw vader voor Vaderdag moet geven, is een digitale cadeaubon een echte uitvinding. Er zijn talloze cadeaubonnen voor duurzame en milieuvriendelijke bedrijven die deze ook nog eens digitaal verzenden. Het is natuurlijk ook leuk om je paps te verrassen met een digitale cadeaubon van zijn favoriete lokale ondernemer. Zo zorg je ervoor dat jouw cadeau geen negatieve footprint achterlaat, terwijl jouw vader zelf kan kiezen waar hij blij van wordt. Dat zal hij zeker nog lang herinneren!

Geef een ervaring in plaats van spullen 

Als je een vader vraagt waar hij echt blij van wordt, is dat waarschijnlijk tijd doorbrengen met zijn kinderen. Vaak hebben vaders geen behoefte aan dure of grote geschenken, maar zijn nieuwe herinneringen maken met elkaar onbetaalbaar voor hem. Ga gezellig samen naar een prachtig natuurgebied om te wandelen of te fietsen. Geniet van elkaars aanwezigheid en de waardevolle gesprekken die jullie voeren. Als je je vader nog een beetje extra wilt verrassen, is het ook leuk om een picknick voor te bereiden met biologische en seizoensgebonden producten.

E-book cadeau voor je papa

Als jouw vader gek is op lezen en zich helemaal kan verliezen in biografieën, thrillers, misdaad of fantasy verhalen, valt hij zeker onder de categorie boekenwurm. Vroeger was een kast vol boeken haast niet weg te denken uit een huiskamer, maar inmiddels bestaat er een veel duurzamere optie. Geef je vader e-books cadeau, zo kan hij boeken lezen waar en wanneer hij maar wilt op bijvoorbeeld zijn e-reader, tablet of telefoon. Fijn voor je vader en fijn voor de bomen!

Moestuin voor je vader

Voor alle vaders met groene vingers en een passie voor koken is een moestuin een schot in de roos. Verras hem met zaden voor de lekkerste kruiden, groenten of fruit. Als je de moestuin iets meer body wilt geven kun je natuurlijk ook kiezen voor meer volgroeide plantjes. Voor de vaders met rugklachten is een moestuinbak op poten een perfecte oplossing, dan hoef je niet te bukken. 

Steek je handen uit de mouwen

Sommige vaders krijgen een brede glimlach op het gezicht van kleine gebaren. Zoals bijvoorbeeld het klaren van klusjes die al lang op de to-do list staan. Denk bijvoorbeeld aan tuinieren, duurzaam schoonmaken of kleding repareren. Iedere vader heeft wel klusjes die hij al een tijd voor zich uit schuift en waar jij hem gegarandeerd bij kunt helpen. 

Milieuvriendelijke cadeau tips

Er zijn gelukkig talloze opties om Vaderdag zo milieuvriendelijk en duurzaam te vieren dit jaar. Of je nu kiest voor een digitale cadeaubon, een moestuin of een wandeling maakt zodat jullie meer in verbinding staan met de natuur. Het gaat erom dat het voor jouw vader een geslaagde Vaderdag is en dat hij jouw liefde voelt!