valentijnsdag cadeaus duurzaam

Duurzame cadeaus voor Valentijnsdag

Hecht jij veel waarde aan duurzaamheid? Dan kun je tijdens het selecteren van een cadeautje voor je geliefde, tegelijkertijd ook jouw liefde voor de natuur tonen! Duurzame cadeaus zijn misschien zelfs nog wel leuker ook. Wij geven je tips voor de leukste en lekkerste duurzame cadeaus. 

Verrassingsdiner

Hebben jouw geliefde en jij een favoriet restaurant? Of praten jullie al lang over die nieuwe hotspot die jullie eens uit willen proberen? Neem dan gebruik van dit moment om jouw geliefde te verrassen met een avondje uit eten! Sommige restaurants bieden zelfs een Valentijnsmenu aan, zodat je een heerlijk avondje uit hebt. Wil je het helemaal duurzaam maken? Selecteer dan een restaurant dat vooral werkt met biologische, lokale producten. 

Liefde gaat door de maag

Uit eten gaan is erg leuk, maar een diner helemaal zelf koken is natuurlijk échte liefde. Verras jouw geliefde met een romantisch diner. Dek de tafel mooi en selecteer seizoensgroenten en producten voor een heerlijk gerecht. Probeer zo veel mogelijk met lokale producten te werken om jouw diner een duurzaam succes te maken. 

Heerlijke baksels

Is bakken meer jouw ding? Duik dan de keuken in voor een lekkere taart of hartjes koekjes. Wat is er leuker dan heerlijke, zelfgemaakte baksels geven aan jouw geliefde? Het is ook leuk om jouw liefde te verspreiden door iedereen die je liefhebt een baksel te geven. Ga langs bij de familie en vrienden om hen allemaal een lekker, duurzaam, zelfgebakken cadeautje te geven. Daar krijg je gegarandeerd goede reacties op!

Planten in plaats van bloemen

Een bosje bloemen voor Valentijnsdag is niet zo duurzaam en ook een beetje cliché. Maak jouw cadeau origineel en kies voor een mooie plant. Let er wel op dat deze plant natuurlijk geproduceerd is. Het leuke aan een plant is dat die een stuk langer meegaat dan een bosje bloemen. De ontvanger kan er lang van genieten en zal elke keer aan jou denken. Wil je toch graag bloemen? Kies dan bijvoorbeeld bloembolletjes (die elk jaar weer bloeien). Hierdoor heeft jouw geliefde lang plezier van jouw cadeau en bloeit het niet dood. 

Biologische chocolade

Chocolade is natuurlijk hét Valentijnscadeau. Als je graag chocolade wil geven, probeer dat dan zo duurzaam mogelijk te doen. Selecteer chocolade die biologisch en fairtrade is. Let daarnaast op de verpakking. Er zijn veel soorten chocolade die verpakt zijn in veel plastic, wat natuurlijk niet zo milieuvriendelijk is. Wil je verpakkingsvrij chocolade cadeau geven? Neem dan zelf een mooi bakje mee naar de chocolaterie en kies mooie, luxe bonbons om jouw geliefde te geven! 

Leuke ervaringen

Als je liever niets materieels geeft, kun je ook een leuke ervaring cadeau geven. Organiseer bijvoorbeeld een romantische picknick, maak een lange strandwandeling of plan samen een kookles in. Eigenlijk is iets samen doen met degene die je liefhebt veel waardevoller dan een fysiek cadeau, toch?

Lokaal geproduceerd lekkers

Is jouw geliefde dol op zoetigheid, bier, kaas of iets anders lekkers? Verras diegene dan met een heerlijk, lokaal geproduceerd cadeautje. Er zijn genoeg lokale ondernemers die heerlijke producten verkopen. Maak daar gebruik van en stel een leuk cadeaupakketje samen. Wie weet kunnen jullie er nog met z’n tweetjes van genieten ook. Wat wil je nog meer op de dag van de liefde?

Liefde voor de natuur

Heb jij jouw duurzame cadeaus voor Valentijnsdag gevonden? Dan is het nu tijd om het mooi vorm te geven. Geef een beetje liefde aan de natuur door jouw cadeaus duurzaam in te pakken. Er zijn zoveel leuke en mooie mogelijkheden. Dat maakt jouw verrassing helemaal af.